Nieuwe video’s: de AFM over risicopreferentieonderzoek

Pensioenuitvoerders beleggen de pensioenvermogens van de deelnemers van pensioenregelingen. Het is hierbij belangrijk dat hun beleggingsbeleid aansluit op de risico's die de deelnemers kúnnen en wíllen dragen. Dit meet je met een zogeheten risicopreferentieonderzoek.

Anne de Groot, Teammanager pensioenen bij de AFM, vertelt hierover in twee korte video’s. Wat zijn de kaders voor zo’n risicopreferentieonderzoek? Wat wordt hiermee gemeten? Wat zijn de FRAME-criteria?

Ook gaat Anne in op begrippen als risicodraagvlak en representativiteit. En wat doe je met een risicopreferentieonderzoek als daarna de lagere regelgeving verandert?

Eerder dit jaar publiceerde de AFM de Voorlopige leidraad risicopreferentieonderzoek.

Overigens vindt u op dit platform nog veel meer informatie over risicopreferentieonderzoek. Bijvoorbeeld op deze pagina.