Bijeenkomsten voor adviseurs/trainers van or of pvt over nieuwe pensioenwet

Omdat een pensioenregeling een complex onderwerp is, kunnen ondernemingsraden veelal de ondersteuning van professionals goed gebruiken. Voor trainers of adviseurs van or’s of pvt’s organiseren de Stichting van de Arbeid en de SER drie instructiebijeenkomsten over de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en de rol van de or en pvt daarin.

De werkgever mag de pensioenregeling niet zomaar wijzigen. Ook niet als de wetgeving verandert. Dat de pensioenregeling(en) moet(en) worden aangepast aan het nieuwe wettelijke kader staat vast, maar hoe de nieuwe pensioenregeling(en) eruit komen te zien bepalen werkgever en werknemers samen. De ondernemingsraad heeft hierbij mogelijk een belangrijke rol.

Tijdens de bijeenkomsten worden de pensioenwijzigingen in grote lijnen besproken, en wordt uitgelegd welke rol ondernemingsraden in de pensioentransitie hebben. Zo kunt u als adviseur zorgen dat zij in positie zijn en hun rol kunnen pakken. Sprekers zijn Saskia de Zwaan (Stichting van de Arbeid), Klaartje de Boer (SER/VCP) en Bas Werker (Tilburg University).

De gratis bijeenkomsten vinden plaats bij de SER in Den Haag en staan gepland op:

  • Deel 1: 7 september 2023 van 14.00 – 16.00 uur
  • Deel 2: 16 november 2023 van 14.00 – 16.00 uur
  • Deel 3: begin 2024

Geef je belangstelling door

Ben jij werkzaam als medezeggenschapsprofessional (trainer of adviseur) en heb je interesse om deel te nemen? Registreer dan alvast je belangstelling door een e-mail te sturen naar cbm@ser.nl onder vermelding van ‘Werken aan ons pensioen’.