Toolbox voor heldere pensioencommunicatie verder uitgebreid

De toolbox met communicatiemiddelen over het nieuwe pensioenstelsel is uitgebreid met nieuwe kant-en-klare communicatiemiddelen die je direct kunt gebruiken. Zo zijn er nieuwe factsheets, artikelen en posts voor social media toegevoegd. Ook een animatie over het nieuwe pensioenstelsel is onderdeel van de nieuwe middelen.

Het doel van de toolbox is om moeilijke onderwerpen eenvoudig en eenduidig uit te leggen. Ieder onderwerp in de toolbox is in meerdere vormen (factsheets, animaties, artikelen, et cetera) beschikbaar, zodat je deze makkelijk kunt gebruiken voor meerdere kanalen, zoals intranet, nieuwsbrieven, bedrijfsbladen of videoschermen.

Duidelijke uitleg in kant-en-klare middelen

Welke zaken blijven er in het nieuwe pensioenstelsel hetzelfde en wat verandert er allemaal? Dat hebben we duidelijk uitgelegd in een factsheet en artikel. In een andere factsheet met bijbehorend artikel wordt antwoord gegeven op de vraag waarom er een nieuw pensioenstelsel komt.

In een nieuwe animatie vertellen we wat  pensioen precies is. Nieuw is ook een artikel met de 10 meest gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe stelsel. Vergeet ook niet te kijken naar de kant-en-klare socialmedia-posts.

Samen met de pensioensector

Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, gelden er naar verwachting per 1 januari 2023 nieuwe pensioenregels. Het is belangrijk om hier duidelijk en op tijd over te communiceren. De toolbox is ontwikkeld samen met communicatie-experts uit de hele branche.

Bekijk de toolkit hier.