Toolbox communicatie

Naar verwachting komen er vanaf 1 juli 2023 nieuwe pensioenregels. Dit is een belangrijk onderwerp waar iedereen in Nederland mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat wij als professionals onze doelgroep(en) zo goed en eenduidig mogelijk informeren over de ontwikkelingen rondom dit nieuwe stelsel. 

Deze toolbox kan je daarbij helpen. Alle communicatiemiddelen in deze box zijn in samenwerking met verschillende partijen uit de pensioensector gemaakt. We hebben geprobeerd de complexe materie zo eenvoudig, empathisch en eenduidig mogelijk te vertellen. 

Hieronder zie je zeven onderwerpen. Per onderwerp kun je verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen downloaden en gebruiken. Een aantal hiervan kun je ook eenvoudig in je eigen huisstijl zetten. 

Meer weten over het gebruik van de toolbox? Je leest het in onze handleiding.

1. Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen (het complete verhaal)

Wat is pensioen? Waarom krijgen we nieuwe regels voor pensioen? Wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor mij? Download de middelen om dit verhaal van begin tot eind uit te leggen.

2. Wat is pensioen eigenlijk?

Pensioen is voor veel mensen een lastig en ongrijpbaar onderwerp. Daarom leggen we nog een keer goed uit wat pensioen eigenlijk is. En hoe het pensioen is geregeld in Nederland.

3. Waarom nieuwe regels voor pensioen?

De nieuwe regels gaan op zijn vroegst in vanaf 1 januari 2023. Waarom komen er nieuwe regels voor pensioen? Gebruik deze middelen om dat duidelijk te leggen.

4. Nieuwe pensioenregels. Wat blijft hetzelfde en wat verandert er?

Bij de invoering van het nieuwe pensioenstelsel blijft er veel hetzelfde. Maar er gaan ook dingen veranderen. De onderstaande middelen helpen je om dit duidelijk over te brengen.

5. Wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor mij?

Aan de hand van tien vragen en antwoorden wordt toegelicht wat de nieuwe pensioenregels voor mensen gaan betekenen.  

6. Vijf veelgestelde vragen over pensioen.

In vijf artikelen geven we geven antwoord op een aantal veelgestelde vragen over pensioen.

7. Pensioen in cijfers.

Altijd al willen weten wat het gemiddelde pensioenbedrag per maand is? En hoe oud worden Nederlanders eigenlijk tegenwoordig? We hebben wat interessante feiten & cijfers rondom pensioen bij elkaar verzameld. Leuk om je doelgroep(en) nieuwsgierig te maken, zodat ze meer willen weten over pensioen. En hopelijk kunnen de feiten en cijfers ook wat misverstanden over pensioen wegnemen.

Samen werken aan ons pensioen

De komende tijd vullen we deze toolbox steeds aan met nieuwe middelen. Heb je een vraag of tip? Mail ons gerust via werkenaanonspensioen@minszw.nl.