Toolbox communicatie

De Wet toekomst pensioenen is 1 juli 2023 in werking getreden. De verandering van het pensioenstelsel is een belangrijk onderwerp waar uiteindelijk iedereen in Nederland mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat pensioenprofessionals hun doelgroep(en) zo goed en eenduidig mogelijk informeren over de ontwikkelingen rondom dit nieuwe stelsel. 

Deze toolbox kan daarbij helpen. Alle communicatiemiddelen in deze box zijn in samenwerking met verschillende partijen uit de pensioensector gemaakt. We hebben geprobeerd de complexe materie zo duidelijk mogelijk te vertellen. 

Hieronder vindt u zeven onderwerpen. Per onderwerp kunt u verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen downloaden en gebruiken. Een aantal hiervan kunt u ook eenvoudig in uw eigen huisstijl opmaken.

Meer weten over het gebruik van de toolbox? U leest het in onze handleiding.

1. Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen (het complete verhaal)

Wat is pensioen? Waarom krijgen we nieuwe regels voor pensioen? Wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor mij? Download de middelen om dit van begin tot eind uit te leggen.

2. Wat is pensioen eigenlijk?

Pensioen is voor veel mensen een lastig en ongrijpbaar onderwerp. Daarom leggen we goed uit wat pensioen eigenlijk is. En hoe het pensioen in Nederland is geregeld.

3. Waarom nieuwe regels voor pensioen?

De ingangsdatum voor de nieuwe regels is 1 juli 2023. Waarom komen er nieuwe regels voor pensioen? Gebruik deze middelen om dat duidelijk te leggen.

4. Nieuwe pensioenregels. Wat blijft hetzelfde en wat verandert er?

De regels voor pensioen gaan veranderen. Maar niet alles verandert. In deze tool lees je wat hetzelfde blijft als de nieuwe pensioenregels zijn ingevoerd en wat verandert.

5. Wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor mij?

Aan de hand van tien vragen en antwoorden lichten we toe wat de nieuwe pensioenregels voor iedereen gaan betekenen.

6. Veelgestelde vragen over pensioen.

We geven antwoord op een aantal veelgestelde vragen over pensioen.

7. Campagnemiddelen pensioenduidelijkheid.nl

Samen werken aan ons pensioen

De komende tijd vullen we deze toolbox steeds aan met nieuwe middelen. Heeft u een vraag of tip? Mail ons gerust via werkenaanonspensioen@minszw.nl.