DNB publiceert factsheet over voorschriften in DNB-beschikking over invaarmelding

DNB heeft een factsheet gepubliceerd over de voorschriften in een beschikking van DNB rond een invaarmelding.

Sinds 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen hun voorgenomen invaarbesluit en implementatieplan via een invaarmelding indienen bij DNB. Na de beoordeling van deze invaarmelding ontvangt het pensioenfonds een beschikking van DNB. DNB kan voorschriften verbinden aan deze beschikking, als DNB geen verbod op invaren oplegt. In een voorschrift wordt bepaald wat een pensioenfonds nog moet doen voordat het kan invaren. U vindt daar meer informatie over in deze factsheet waar wordt beschreven wat het doel is van de voorschriften, wat de inhoud van die voorschriften kan zijn, wat het proces is om voorschriften in een beschikking op te nemen en wat de status is van voorschriften.

Het proces van behandeling van een invaarmelding vindt u hier.