DNB publiceert handreiking om gebruik te maken van collectieve uitkeringsfase

DNB heeft een handreiking gepubliceerd voor pensioenfondsen die gebruik willen maken van de lagere regelgeving voor de collectieve uitkeringsfase en die op of voor 1 juli 2025 willen invaren. 

De fondsen krijgen de mogelijkheid om gedurende het beoordelingsproces informatie over de aangepaste inrichting van de collectieve uitkeringsfase aan hun invaarmelding toe te voegen. Het fonds hoeft daarbij niet te wachten op de definitieve regelgeving, maar kan op basis van de consultatieversie van de aangepaste regelgeving de invaarmelding aanvullen. Indien de uiteindelijke definitieve tekst van de regelgeving afwijkt van de consultatieversie, krijgt het fonds de gelegenheid om de invaarmelding aan te vullen of een nieuwe invaarmelding te doen.

Op de website van DNB staat benoemd voor welke fondsen deze handreiking geldt en onder welke voorwaarde zij hiervan gebruik mogen maken. Ook staat uitgelegd hoe DNB omgaat met fondsen die na 1 juli 2025 invaren en gebruik willen maken van een collectieve uitkeringsfase, en hoe DNB omgaat met partiële beoordelingen ten aanzien van de vormgeving van de nieuwe pensioenregeling.