DNB: invaarsjabloon definitief en proces voor partiële beoordeling bekend

Het invaarsjabloon voor het indienen van invaarbesluiten bij DNB is definitief, na een consultatieronde aan de sector. Dit invaarsjabloon maakt onderdeel uit van het ‘Meldingsformulier invaarbesluit en implementatieplan pensioenfondsen’.

Met het invaarsjabloon beoogt DNB de fondsen een volledig beeld te geven van alle wettelijk verplichte elementen in een invaarbesluit. Het invaarsjabloon biedt DNB en de pensioenfondsen de gelegenheid om gezamenlijk tot een efficiënt proces te komen.

De noodzakelijke documentatie die bij een invaarbesluit komt kijken, is omvangrijk. DNB probeert een zo “smooth’’ mogelijk proces voor fondsen te organiseren. Het invaarsjabloon en de mogelijkheid tot partiële beoordeling zijn hier voorbeelden van.

Proces voor partiële beoordeling

DNB biedt pensioenfondsen voorafgaand aan het indienen van hun invaarmelding de mogelijkheid van een partiële beoordeling van bepaalde onderdelen van het invaarbesluit.

Bij een partiële beoordeling legt een pensioenfonds een afgebakend deel van het gehele invaarbesluit aan DNB voor, wanneer het pensioenfonds de besluitvorming daarover heeft afgerond. DNB toetst vervolgens of dit deel van de invaarbesluitvorming voldoet aan de eisen die de Wtp daaraan stelt conform Artikel 46b, eerste lid Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling, in samenhang met de voor het betreffende onderwerp relevante artikelen in wet- en regelgeving.

Hier leest u hoe u een partiële beoordeling na overleg met DNB kunt aanvragen, hoe u die aanvraag indient via Mijn DNB, wat de doorlooptijd is van een partiële beoordeling en de scope van de deelonderwerpen en de documenten.