Nieuwe beleidsuitingen DNB over de Wet toekomst pensioenen zijn gepubliceerd

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft nieuwe beleidsuitingen gepubliceerd op Open Boek Toezicht over de Wet toekomst pensioenen (Wtp). De beleidsuitingen zijn te vinden op de Wtp-verzamelpagina op Open Boek Toezicht van DNB.

Deze nieuwe beleidsuitingen zijn een aanvulling op al eerder gepubliceerde beleidsuitingen over de Wtp. De nieuwe beleidsuitingen gaan over de thema’s risicohouding, contract en het thema opdrachtaanvaarding en invaren. De nieuwe beleidsuitingen krijgen tijdelijk ook het label (nieuw) op de Wtp-verzamelpagina op Open Boek Toezicht.

Met deze nieuwe beleidsuitingen geeft DNB verdere verduidelijking over hoe zij toezicht gaat houden op (de transitie naar) het nieuwe pensioenstelsel en zijn er Q&A’s gepubliceerd naar aanleiding van vragen vanuit de sector die verband houden met de Wtp.

Ook na deze nieuwe publicatie verwacht DNB in de toekomst op onderdelen nog beleidsuitingen te gaan uitbrengen als vanuit signalen uit de sector of toezicht dit noodzakelijk wordt geacht. Dat zal dan vooral in de vorm van individuele nieuwe beleidsuitingen zijn en niet meer in de vorm van batches.