Planningstool Wtp voor adviseurs

Speciaal voor adviseurs bieden wij een planningstool aan waarmee u eenvoudig een schema opstelt voor al uw pensioencontracten die aangepast moeten worden aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Deze tool is ontwikkeld door Adfiz.

Op deze manier creëert u een jaarlijks overzicht van uw werkzaamheden met betrekking tot het Wtp-proces, waardoor u beter grip heeft op uw werkplanning. Uiteraard kunt u het bestand naar eigen inzicht aanpassen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

De pensioencontracten in de tool kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: collectieve contracten en contracten voor directeuren-grootaandeelhouders (DGA's). In het tabblad ‘Collectief Totaal’ kunt u alle collectieve contracten invullen. Bij het tabblad ‘DGA Totaal’ vult u alle DGA-contracten in. Het is belangrijk om ook de DGA-contracten aan te passen, aangezien deze ook moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Daarnaast kunt u de contracten verder categoriseren op basis van jaarcontract, contractvervaldatum en een contract voor onbepaalde tijd. Hoewel het niet verplicht is, is het wel verstandig om de pensioenregelingen op de contractvervaldatum in lijn te brengen met de Wtp. Door jaarlijks de contracten met vervaldatum in te voeren, krijgt u inzicht in de jaren met minder contractvervaldata en de drukkere jaren. U kunt dan zelf bepalen in welke jaren u de pensioenregelingen voor contracten voor onbepaalde tijd en jaarcontracten wilt aanpassen.