Platform pensioentransitie voor het eerst bijeen

DNB en de AFM hebben samen met de sector een platform voor de pensioentransitie ingericht. Het doel van dit platform is het tijdig signaleren en bespreken van sectorbrede aandachtspunten en dilemma’s in de pensioentransitie. Het periodiek transitieoverleg tussen de Pensioenfederatie, het Verbond van Verzekeraars, 6 geselecteerde pensioenuitvoerders, DNB en AFM is inmiddels gestart: op 27 juni vond bij de AFM de eerste bijeenkomst van het platform pensioentransitie plaats.

Er werden drie concrete toezichtscasussen besproken: twee over het prudentieel toezicht van DNB en één over gedragstoezicht van de AFM. De onderwerpen werden in een open en constructieve dialoog besproken en leiden tot concrete opvolging. Zo is over het gedragstoezicht afgesproken dat na iedere ronde van ingediende communicatieplannen er good practices en Q&A’s gedeeld worden, bijvoorbeeld via ronde tafels en de website van AFM.  

In het volledige verslag van het platform lees je wat er is besproken over de betreffende onderwerpen. Lees hier meer op de website van de AFM of hier op de website van DNB.

Geef input voor het volgende Platform
Er is een vervolgsessie gepland op 3 oktober 2023 die zal plaatsvinden bij DNB. Wil je jouw input delen voor deze volgende sessie? Dat kan via de Pensioenfederatie of het Verbond van Verzekeraars. Doordat deze brancheorganisaties de onderwerpen in overleg met de leden opstellen, kunnen ook uitvoerders die niet direct bij het platform betrokken zijn onderwerpen aandragen. DNB en de AFM stemmen met de brancheorganisaties de definitieve agenda voor het platform af.