Formats transitieplan beschikbaar

Aan het einde van het arbeidsvoorwaardelijk overleg dienen werkgevers/sociale partners een transitieplan op te leveren. Werkenaanonspensioen stelt twee sjablonen voor het transitieplan beschikbaar: één voor werkgevers met een pensioenregeling bij een verzekeraar of  premiepensioeninstelling en één voor werkgevers met een pensioenregeling bij een pensioenfonds.

Het transitieplan bevat de verantwoording waarom voor de betreffende invulling van de nieuwe pensioenregeling is gekozen, hoe wordt omgegaan met de opgebouwde pensioenaanspraken en -rechten én waarom er sprake is van een evenwichtige overstap.

  • Klik hier voor het format transitieplan voor werkgevers met een pensioenregeling bij een verzekeraar of premiepensioeninstelling;
  • Klik hier voor het format transitieplan voor werkgevers met een pensioenregeling bij een pensioenfonds.
  • Klik hier  voor het format transitieplan Eerbiedigende werking.

Het transitieplan is vormvrij. Bovenstaande formats kunnen dienen als invuldocument, inspiratie of naslagwerk. Doe er je voordeel mee!

Ervaringen? Deel ze!
De formats zijn met zorg samengesteld. We zijn benieuwd naar de ervaringen en zullen (indien nodig) in het najaar een nieuwe versie uitbrengen. (Gebruiks)ervaringen, vragen of opmerkingen kunt u delen via werkenaanonspensioen@minszw.nl.