DNB publiceert beleidsuitingen Wet toekomst pensioenen en consulteert invaarsjabloon

Na de eerdere consultatierondes heeft DNB de eerste beleidsuitingen over de Wet toekomst pensioenen gepubliceerd op Open Boek Toezicht. Naast publicatie van de beleidsuitingen staat het invaarsjabloon en de daarbij behorende vulinstructie open voor consultatie. Ook is het meldingsformulier voor invaren en het implementatieplan voor pensioenfondsen door DNB beschikbaar gesteld.

Beleidsuitingen

Met de gepubliceerde beleidsuitingen wil DNB verduidelijken hoe zij toezicht gaan houden op (de transitie naar) het nieuwe pensioenstelsel én wordt antwoord gegeven op enkele vragen die verband houden met de Wet toekomst pensioenen. De beleidsuitingen kunt u hier vinden op de Wtp-verzamelpagina op Open Boek Toezicht.

Consultatie invaarsjabloon

Met het invaarsjabloon beoogt DNB pensioenfondsen een volledig beeld te geven van alle wettelijk verplichte elementen die een invaarbesluit moet bevatten. Het invaarsjabloon biedt naast de check of een aanmelding compleet is zowel DNB als de pensioenfondsen de gelegenheid om gezamenlijk tot een efficiënt proces te komen. De consultatie staat open tot en met 4 september 2023. Meer informatie over de consultatie, de te consulteren documenten én het reactieformulier vindt u hier op de consultatiepagina.

Melding invaarbesluit en implementatieplan pensioenfondsen

Het DNB meldingsformulier voor invaren is inmiddels beschikbaar. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen hun invaarbesluit en implementatieplan indienen bij DNB door middel van het ‘Meldingsformulier invaarbesluit en implementatieplan pensioenfondsen’. Het meldingsformulier is beschikbaar in Mijn DNB. Lees hier meer over de meldingen en documenten die via het meldingsformulier kunnen worden ingediend.