AFM publiceert Leidraad Opdrachtbevestiging

De AFM heeft een leidraad opdrachtbevestiging gepubliceerd om pensioenfondsen houvast te geven bij de nieuwe norm opdrachtbevestiging.

De norm opdrachtbevestiging is het formele sluitstuk van het opdrachtaanvaardingsproces. Deze verplicht pensioenfondsen om de partijen die betrokken zijn bij de totstandkoming van de pensioenregeling (sociale partners) te informeren over de gemaakte keuzes in de pensioenregeling en de gevolgen daarvan voor deelnemers. De leidraad opdrachtbevestiging ondersteunt pensioenfondsen bij de uitvoering hiervan.

De AFM heeft bij het opstellen van de leidraad rekening gehouden met de feedback van de pensioensector. Het voornaamste punt hierbij was dat de sector graag ruimte krijgt om de opdrachtbevestiging aan te laten sluiten op hun (unieke) situatie. 

Deze vrijheid komt onder meer terug in de ruimte voor pensioenfondsen om te kiezen hoe effecten inzichtelijk worden gemaakt en om gebruik te maken van eerdere berekeningen. Daarnaast is het document zelf vormvrij, er kan worden verwezen naar andere documenten.