Eerste Kamer debatteert op 22 en 23 mei over Wtp

De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal op maandag 22 mei en dinsdag 23 mei debatteren over de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Een eventuele derde termijn en de stemmingen zouden kunnen plaatsvinden op dinsdag 30 mei 2023.

Op 17 mei heeft minister Schouten een nota naar aanleiding van het verslag gestuurd, waarin zij een nieuwe set vragen van de Kamer heeft beantwoord. Deze antwoorden kunnen de senatoren gebruiken in voorbereiding op het debat.

Op 16 mei zijn er twee hoofdelijke stemmingen geweest over ordevoorstellen rondom het plenaire debat. De Kamer heeft niet ingestemd met het voorstel om het plenaire debat op te schorten . Wel heeft de Kamer ingestemd met het volgende: als er nieuwe ordevoorstellen komen die vragen om een hoofdelijke stemming, vindt die hoofdelijke stemming plaats tijdens het reguliere stemmingsmoment op dinsdag 23 mei.