De AFM over keuzebegeleiding (video’s)

Deelnemers willen binnen hun pensioenregeling weloverwogen keuzes kunnen maken. Uit onderzoek blijkt echter dat zij daar moeite mee hebben. Keuzes worden daarom vaak uitgesteld, afgesteld, of genomen op basis van verkeerde afwegingen. Dit geldt ook voor pensioenkeuzes. Het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen introduceert hiervoor een nieuwe wettelijke norm: keuzebegeleiding.

In twee korte video’s vertelt Anne de Groot, Teammanager pensioenen bij de AFM, over keuzebegeleiding. Waarom is het er? Waar moet een pensioenuitvoerder op letten bij de inrichting van de keuzeomgeving? Wat is belangrijk bij de invulling van keuzebegeleiding? Wat mag je als pensioenuitvoerder wel of niet adviseren?

Klik hier voor video 1:              De AFM over keuzebegeleiding – Introductie

Klik hier voor video 2:              De AFM over keuzebegeleiding – Hoe vul je het in?

Op 7 november 2022 publiceerde de AFM de Voorlopige leidraad keuzebegeleiding

Op dit platform vindt u nog veel meer gerichte informatie over keuzebegeleiding. Onder meer op deze pagina.