Tweede technische briefing en vervolgproces Eerste Kamer Wet toekomst pensioenen

Op 31 januari heeft de tweede technische briefing over de wet Toekomst Pensioenen voor de Eerste Kamercommissie plaatsgevonden. 

Op de agenda stonden de waarborgen voor een evenwichtige transitie; de juridische houdbaarheid en rechtsbescherming; en werkenden zonder pensioenopbouw en implementatie, monitoring en evaluatie. Hier vindt u het videoverslag en de presentatie van de tweede technische briefing. Daarnaast hebben de leden van de commissie inbreng geleverd op de brief van minister Schouten van 30 november 2022 over het advies van de commissie Parameters.

Vervolg

Op 31 januari zijn er tijdens een procedurevergadering ook nadere afspraken gemaakt over de behandeling van het wetsvoorstel. De commissie heeft besloten twee deskundigenbijeenkomsten te organiseren.

Op dinsdag 14 februari 2023 komen de thema’s: uitvoerbaarheid, handhaafbaarheid en implementatie aan bod.

Op 21 februari worden de thema’s: rechtmatigheid en effecten van de wet behandeld.

Daarnaast zal de commissie ook schriftelijke vragen aan de regering stellen over het wetsvoorstel. De inbrengdatum daarvoor is vastgesteld op 7 maart 2023. Wanneer deze vragen zijn beantwoord, besluit de commissie hoe de behandeling wordt voortgezet.