Het wetsvoorstel: de belangrijkste feiten en wijzigingen

Het wetsvoorstel voor de Wet toekomst pensioenen is naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat houdt het voorstel precies in? En welke wijzigingen zijn er doorgevoerd sinds de internetconsultatie in 2020?

Eind 2020 is de internetconsultatie voor de globale wetgeving van de Wet toekomst pensioenen gepubliceerd. Geïnteresseerden konden 2 maanden lang reageren op het wetsvoorstel. Daarnaast ontving het kabinet advies van verschillende instanties, waaronder de toezichthouders DNB en AFM en de Raad van State.

Aangepast voorstel richting de Tweede Kamer

Met de reacties en het advies is het wetsvoorstel het afgelopen jaar verder verbeterd. Het wetsvoorstel dat nu naar de Tweede Kamer is gestuurd, verschilt daardoor op een aantal punten van het voorstel dat eerder is gepubliceerd. 

2 handige factsheets

Wil je meer weten over het wetsvoorstel dat naar de Tweede Kamer is gegaan? Lees meer in de algemene factsheet. Of ben je benieuwd welke wijzigingen er in het nieuwe wetsvoorstel zijn aangebracht na de internetconsultatie? Bekijk dan dit overzicht.