Masterclass ‘Contractkeuze’ al gevolgd?

Op 27 januari organiseerde de Pensioenfederatie een online masterclass over contractkeuze. De belangrijkste keuze voor werkgevers(organisaties) en werknemersorganisaties is misschien wel dat ze moeten kiezen tussen het solidaire contract en het flexibele contract.

De Pensioenfederatie organiseert sinds begin dit jaar een serie interactieve, online masterclasses over onderdelen van de Wet Toekomst Pensioenen. Op 27 januari vond de eerste Masterclass plaats over het onderwerp ‘contractkeuze’. 

Als de Wet Toekomst Pensioenen begin 2023 in werking treedt, moeten werkgevers(organisaties) en werknemersorganisaties een keuze maken tussen het solidaire contract en het flexibele contract. 

In de masterclass 'Contractkeuze' vertelden verschillende sprekers van onder andere pensioenfonds PGB, de Pensioenfederatie en Mercer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee contracten. En werd besproken hoe je als pensioenfonds nu bepaalt welk contract het meest aansluit bij de kenmerken en voorkeuren van de deelnemers.

Nieuwsgierig?
Kijk de masterclass terug.