Handleiding Toolbox ‘Communicatie nieuwe pensioenregels’

In deze handleiding lees je meer over de totstandkoming en het gebruik van de toolbox.

Hoe is deze toolbox tot stand gekomen?

Alle communicatiemiddelen in deze box zijn in samenwerking met verschillende partijen uit de pensioensector gemaakt. Net als het informatieplatform ‘Werken aan ons Pensioen’ is ook de toolbox een initiatief van het ministerie van SZW, de vakbonden, werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders. Het is hiermee een toolbox voor en door de sector.

Beeldstijl en afzenderschap

We hebben verschillende middelen gemaakt om mensen te informeren over pensioen en de aankomende wijzigingen. Met de samenwerkende partijen is een beeldstijl ontwikkeld die we gebruiken om te communiceren met het publiek. Deze middelen kun je kant-en-klaar downloaden en gebruiken. Op elk middel dat is opgemaakt in deze beeldstijl staat de volgende zin: ‘Deze informatie wordt u aangeboden door vakbonden werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.‘

Middelen in eigen huisstijl gebruiken

Een aantal middelen kun je eenvoudig in je eigen huisstijl zetten. Zoals de factsheets, socialmediaposts en nieuwsberichten. Voor deze uitingen vind je in de downloadmap de platte tekst met los beeldmateriaal. Zo kun je deze uitingen makkelijk in je eigen huisstijl opmaken of bijvoorbeeld opnemen op je website of in eigen nieuwsbrieven.

Versiebeheer

De communicatiemiddelen in de toolbox kunnen regelmatig geüpdatet worden. Op elk middel staat een versienummer weergegeven aan de hand van een datum. We adviseren je als je middelen gebruikt, om deze altijd rechtstreeks uit de toolbox te downloaden. Zo weet je zeker dat je altijd de laatste versie hebt. In de nieuwsbrief van werkenaanonspensioen.nl informeren we je over nieuw toegevoegde middelen of nieuwe versies van middelen.